Kezdőlap arrow Címlapsztori
Címlapsztori
Tóth Tamás Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.07.27.
A Balatoni Nyár kánikulában és tomboló viharban is izgalmas témákkal, derűs hangulattal várja a tévénézőket. A tóparti magazinműsor egyik műsorvezetőjével, Tóth Tamás meteorológussal beszélgettünk.
Tóth Tamás
Tóth Tamás
-Tavaly kóstolt bele a Balatoni Nyár házigazdaszerepébe, most újra a révfülöpi stúdióban dolgozik. Örült a felkérésnek?
-Igen! Pozitív visszajelzésnek gondolom, és nagy örömmel vállaltam a két turnusra osztott feladatot. Szeretem ezt a műsort, mert változatos témákat boncolgatunk, amelyek máskülönben nem biztos, hogy elém kerülnének. A beszélgetésekre készülve sok érdekességet megtudtam kulturális életünk kevésbé ismert történéseiről, a gasztronómia, a mezőgazdaság kulisszatitkairól vagy épp a Balaton környékének rejtett kincseiről.
-Novodomszky Éva a partnere az idei műsorban. Milyen együtt dolgozni?
-Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Család-barát két kedves és profi háziasszonya mellett dolgozhattam tavaly is, idén is. Múlt évben Dióssy Klárival vezettem műsort, most Éva a partnerem.
-Melyik rovat áll leginkább közel önhöz?
-A birtokra kelés teljesen a szívemhez nőtt! Olyan helyszíneken forgattunk Évivel, amelyeket eddig még nem fedeztem fel, és teljesen lenyűgöztek. Gyönyörködtünk a legszebb tihanyi panorámában, kapáltunk szőlőt, megismerkedtünk a mandulatermesztés rejtelmeivel. Nagyon élveztem!
-Nyáron mindenki izgatottabban figyeli az időjárás-jelentést.
-Bizony, az Országos Meteorológiai Szolgálatnál érezhető is ez a fokozott nyomás, nagyobb apparátusra van szükség ebben az időszakban. A jelentős kültéri rendezvényeket ki kell szolgálni, meteorológiailag biztosítani kell, a Balatonnál pedig különösen fontos a precíz viharjelzés. A siófoki kollégák legfőbb célja az élet- és a vagyonvédelem, hiszen nem érheti a fürdőzőket, vitorlázókat váratlan vihar vagy más komolyabb időjárási esemény.
-Mennyire előre lehet pontos előrejelzéseket adni?
-Meteorológiai távlatokban azt szoktuk mondani, hogy 7-10 napra lehet viszonylag pontos előrejelzést adni. Ugyanakkor vannak olyan időjárási helyzetek – például a Balaton környékén is többször kialakuló hirtelen viharok, zivatarok –, amelyeket csak néhány órával a bekövetkeztük előtt látunk. Minél kisebb területre próbálunk korrekt előrejelzést adni, annál nehezebb a dolgunk, hiszen a légköri folyamatok rendelkeznek bizonyos karakterisztikus mérettel, s az olyan jelenségek, mint a lokális balatoni viharok, nagyon nehezen jelezhetőek előre.
-Általában a nyár mely időszaka optimális egy balatoni nyaralásra?
-Nagy átlagban mindenképpen a július és az augusztus a legmelegebb, legszárazabb, nyaralásra leginkább alkalmas időszak. Ugyanakkor ez sem vehető készpénznek, gondoljunk csak az elmúlt nyarak időjárására! A 2010-es év például rendkívül csapadékos volt, a nyár nagy része is esővel, zivatarokkal telt. Ebben az évben én is viharjelzőként dolgoztam Siófokon. Az ezt követő években viszont kifejezetten száraz nyarak következtek, idén pedig ismét más arcát mutatja az időjárás.
-Volt már része extrém balatoni időjárásban?
-Nem is olyan régen, az idei első forgatási időszakban szakadt ránk egy nap váratlanul az ég. Ha nem is volt extrém az eset, de nem minden nap fordul elő ekkora vihar a tó környékén.
-Az időjárás a műsorrendet is képes felülírni: egy vihar miatt el is maradt egy júniusi adás. Hogy történt?
-Valóban akadnak ilyen, időjárás okozta izgalmai egy helyszíni élő adásnak. Az említett eset alkalmával például nagyon komoly mennyiségű csapadék esett le hirtelen, és egyszerűen beáztak a közvetítőkábelek, emiatt maradt el az adás. De volt olyan is, hogy a műsor szereplőinek szakadó esőben, 14 fokban, vacogva kellett belemenniük a Balatonba, biztos, hogy emlékezetes maradt számukra ez az adás.
-Melyik arcát kedveli leginkább a Balatonnak: a viharos hullámzást vagy a tükörsima vízfelületet?
-Mindegyiknek megvan a maga varázsa, sajátságos színvilága, hangulata. A Balatonnak minden időjárás jól áll!
M. Zs.
hétköznap, M1, Duna World 8.20
szombat-vasárnap, M1, Duna World 6.50
Balatoni Nyár

 
Mohay Bence Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.07.20.
A futball-világbajnokság  után már magyarokért szoríthatunk a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, majd az augusztusi úszó Eb-n. A televíziós közvetítésekben kulcsszerepet játszó sportriporterrel, Mohay Bencével beszélgettünk.
Mohay Bence
Mohay Bence
-Hogy tetszett a futball-világbajnokság?
-Ha gyerekkoromban azt mondják, az lesz a munkám, hogy minden vb-meccset meg kell néznem, és még beszélgethetek is róla több száz ezer ember előtt... A mérkőzések után próbáltunk valami kis pluszt hozzátenni a látottakhoz. Az volt a célom, hogy olyan beszélgetéseket generáljak, amelyeket élvezet nézni, és amelyek a fociértő és az abban kevésbé járatos nézők számára is mondanak valami újat. Tetszett ez a vb, látványos meccsek voltak, sok gól született.
-A nyár további részében a vizes sportoké lesz a főszerep. Szereti a vizet?
-Nagyon! Bár tavasszal szület­tem, nyáron érzem magam igazán elememben, negyven fokban, vízparton. Úszni is nagyon szeretek, emiatt is közel állnak hozzám a vizes sportok, meg azért is, mert kezdő sportújságíróként a 2010-es, nagyon jó hangulatú budapesti úszó Európa-bajnokságon voltam először „mix zónás” riporter. Ez lesz a beosztásom a közelgő vízilabda Európa-bajnokságon is.
-Mit jelent ez a gyakorlatban?
-Pályaszéli riportokat készítek. A vízből kiszálló, medencét elhagyó sportolóknak először egy úgynevezett „vegyes zónába” kell menniük, még mielőtt az öltözőbe juthatnának. Itt várják őket az újságírók és a tévéstábok, hogy feltegyenek néhány kérdést arról, hogyan értékelik az adott meccset. Sokszor az a vád ér bennünket, hogy szegény sportolók még alig kapnak levegőt, mi már faggatjuk őket. De az érintettek jól tudják, hogy ez is hozzátartozik egy versenyhez.
-Mennyire szeretik a magyarok a vizes sportokat?
-Nagyon! A magyaroknak lételeme a víz, a nemzettudatunk része, igazi „vizes nemzet” vagyunk. Az iskolában minden gyerek megtanulja a vízrajzunkat, nyaral a Balatonon, fürdik a Dunában vagy a Tiszában – az emberek lelkében élnek a vizeink. Szeretjük a vizes sportokat, a vízilabda, az úszás és a kajak-kenu sikersportágaink, nem véletlen, hogy a világ bármely pontján is vannak világversenyek, mindig tele van a lelátó magyarokkal.
-Elérhet-e egy hazai érdekeltségű verseny hasonló nézettséget, mint egy futball-világbajnokság döntője?
-Egy foci-vb döntőjét két-, két és fél millió ember követi itthon, de megközelítheti ezt a számot egy vízilabda Európa-bajnokság is, ha magyar csapat játszik az aranyéremért. Ha lesz esélyünk a győzelemre, és ezt kellően beharangozzuk, lesz olyan vonzása, mint egy nagyobb sportág világversenyének.
-Mekkora nyomás nehezedik a csapatainkra a hazai rendezés miatt?
-Én is sokszor teszem fel ezt a kérdést a versenyzőknek, de azt gondolom, hogy vízilabdázni a Margitszigeten, magyar közönség előtt egyértelműen előnyt jelent. Ugyan mindig elvárásokat is támaszt a közvélemény, de ismerve a pólósainkat és a közönség szeretetét, ebben az esetben ez inkább feldobja majd a játékosainkat. Az őszinte szurkolás felpörget egy csapatot.
-Augusztusban az úszóinkért szoríthatunk a berlini úszó Európa-bajnokságon. Ott is jelen lesz, milyen szerepben?
-Kommentátor leszek, a versenyeket közvetítem. Ez nagy kihívás, mert remek riporterek nyomába lépek, mindenkiben sok emlék él arról, hogy milyen egy jó közvetítés. Az úszás szabályait ráadásul mindenki ismeri, itt a történéseket nem szükséges magyarázni, sokkal inkább a hangulatot kell átadni, a verseny drámáját közvetíteni.
-Jut ideje a pihenésre is?
-A vízilabda és az úszó Európa-bajnokság között lesz ugyan egy kis szabadidőm, de valószínűleg a szabadságom is felkészüléssel telik – remélhetőleg néhány napig vízparton, a Balaton mellett. Viszont, ha a lábamat lógathatnám egész nyáron, sóvárogva nézném a közvetítéseket, és a sportriportereket irigyelném, hogy dolgozhatnak.
M. Zs.

 
Bősze Ádám Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.07.16.
Turnusváltás zajlik a Balatoni Nyár műsorvezetői székében. A nyári műsorfolyam új házigazdája Bősze Ádám, a közmédia munkatársa, a klasszikus zene szerelmese.
Bősze Ádám
Bősze Ádám
-Milyen zenék szerepelnének egy Muzsikáló nyár-összeállításban, ha ön szerkesztené?
-A nyár felszabadult időszak, még a klasszikus zenét kedvelők is szívesebben hallgatnak ilyenkor könnyedebb muzsikát. Természetesen a Négy évszak Nyár tétele és néhány kimondottan a nyárhoz kötődő darab kihagyhatatlan lenne, de biztos, hogy sok vokális zenét is szerkesztenék egy ilyen összeállításba: szerenádokat, Pavarotti-felvételeket vagy a kedvenc tenoristám, Fritz Wunderlich operarészleteit és egy áriát Maria Callas előadásában. Feltétlen mediterrán hangulatú muzsikákat választanék!
-Egy könnyed műsor vezetése mennyire könnyű feladat? Hogy lehet minőségi módon szórakoztatni?
-Nincs receptem erre! A televízió­ban már korábban is készítettem könnyedebb műsorokat, vetélkedőket is. Egy feladatom lesz a Balatoni Nyárban: hogy önmagamat adjam. Ha a stílusom és ízlésem közelít a nézők elvárásaihoz, akkor nyert ügyem van.
-Huszárik Kata színművésznő lesz a műsorvezető-partnere. Ismerték egymást korábban is?
-Először a műsor kapcsán, egy fotózáson találkoztunk. Magam is viszonylag későn érkeztem ebbe a produkcióba, nem is tudtam arról, hogy Kata is műsorvezető lesz. Már az első találkozásunk alkalmával magával ragadott a kedvessége és természetessége, meg is súgtam az egyik szerkesztőnek, hogy boldog lennék, ha ő lehetne a partnerem. Azóta szerencsésen eldőlt ez a kérdés. Minden kívánságom így teljesüljön!
-Az előzetes közös forgatáson a műsor agráriummal foglalkozó rovatát rögzítették. Mennyire otthonos a mezőgazdasági munkákban?
-Tizenhárom éves koromig vidéken, a Balaton mellett éltem, ott jártam iskolába, ott bicikliztem, ott voltam először szerelmes. A szüleim ugyan nem olyan háztartást vittek, ahol a veteményes és a háziállatok is helyet kaptak volna, de egyáltalán nem idegen tőlem ez a közeg. Bár nem vagyok túl ügyes, de nem ijedek meg semmitől, bármilyen munkát örömmel elvégzek. A terep ugyan ismerős, de rám fér a gyakorlás!
-Melyik balatoni település áll közel önhöz?
-Az egész családom budapesti, de édesapámat a munkája a Balaton mellé, Aligára szólította. A másik kedves településem a Balatoni Nyár stúdiójának is otthont adó Révfülöp. A nagyszüleimnek 1930 óta van házuk a hegyen, gyerekkorom óta sokat vagyok itt nyaranta.
-Zenei antikváriumot működtet, ami komoly gyűjtőszenvedélyt feltételez. Személyes történelméből őriz valami kedves balatoni tárgyi emléket?
-Az egész családomra jellemző volt a ragaszkodás a felmenők emlékeihez, a révfülöpi házban is igyekszem megőrizni a nagyszüleim dolgait. Nem változtattam például a járólapokon sem, azt javítgatjuk, amit eredetileg leraktak, és próbáljuk megóvni a régi tárgyakat, képeket, iratokat. Végső soron mindent a családomnak köszönhetek, igyekszem a hozzájuk kötődő emlékeket gondosan megőrizni. A zenei érdeklődésemből fakadóan aztán ez a gondolkodásmód vezetett el az antikváriumhoz, próbálok minden Magyarország zenetörténetéhez szervesen kapcsolódó dokumentumot jó helyre továbbadni.
-Az idei nyarat a foci-vb uralja. Ön mire kapcsolna inkább: egy operaközvetítésre vagy egy világbajnoki mérkőzésre?
-Magas a labda, könnyű is leütöm: természetesen az operaközvetítésre! Csak betyárbecsületből nézek bele egy-egy meccsbe, hogy ne legyek teljesen felkészületlen, de nem követem a világbajnokságot.
-Mi volt az utóbbi idők legízesebb zenei csemegéje?
-A londoni Promenade-koncertek utolsó estéjét közvetítettem, igazi felhőtlen esemény volt! Egy éve pedig Bach Máté-passiója nyűgözött le egy belga együttes előadásában.
-A blogján az utolsó bejegyzések utazásokhoz kötődnek. Nyáron merre kanyarodik majd az útja?
-Dolgozni fogok, legmesszebbre Kaposvárra megyek majd, oda is munka miatt. Csak szeptemberben utazom Londonba, de előtte igazi munkás nyaram lesz.
M. Zs
hétköznap, M1 Duna World 8.20
szombat-vasárnap M1 Duna  World 6.50 Balatoni Nyár

 
Cseke Eszter és S. Takács András Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.07.06.
A brazíliai futball-világbajnokság alkalmából az elődöntők utáni szünnapon különkiadással jelentkezik az On The Spot. Cseke Eszter és S. Takács András Amazóniában a bennszülöttek és a foci kapcsolatáról forgatott filmet.
Cseke Eszter és S. Takács András
Cseke Eszter és S. Takács András
-Egyfajta világnyelv a szinte eszköztelen foci. Tapasztalták ezt útjaik során?
S. Takács András: Hogy eszköztelen lenne, azt valószínűleg kikérné magának filmünk jó néhány szereplője: a törzs legféltettebb kincsei között őrzi a törött lábszárvédőket és a kopott stoplis cipőket. Az egyik srác csak fél párhoz jutott hozzá, de azt büszkén viseli az esti meccseken az esőerdőben, a másik lába mezítláb marad.
Cseke Eszter: Az biztos, hogy a foci világnyelv, a bissaui szigetvilág törzseitől Ugandáig mindenhol belebotlunk. Néhány éve egy eritreai menekülttáborban forgattunk, ahol bajnokságot szerveztek az árván maradt gyerekeknek. Teljesen lekötötte őket a játék, és arra a napi néhány órára kiszakadtak a menekülttábor nyomasztó mindennapjaiból.
-Az Amazonasnál élő népeknek van labdájuk?
S.T.A.: Amazóniában még mindig több tucat olyan törzs él, amelyik még nem látott fehér embert. Az őket védő hatóságok kínosan ügyelnek rá, hogy ez így is maradjon. Anno teljes falvak haltak ki a kívülről hozott betegségek miatt, amelyekre az indiánok szervezete nem volt felkészülve. Szóval náluk nincs labda, viszont a kayapo-xikrinektől tudjuk, hogy a focilabda előtt a kókuszdióval már játszottak.
Cs.E.: Amit mi foci néven ismerünk, azt ők a tévében látták először. Tévé meg azóta van, hogy a brazilok elkezdték építeni a Xingu folyóra a világ egyik legnagyobb gátját, és mindenfélével kárpótolni kellett az xikrineket, amiért szépen lassan kiszárad majd a folyó, amely az életüket és a kultúrájukat jelenti. Erről is szól a csütörtök esti film.
-Sok hír érkezik a vb-re való felkészülés kapcsán zavargásokról. Mennyire tartják biztonságosnak egy ilyen világverseny megrendezésére az országot?
Cs.E.: Találkoztunk olyanokkal, akik szerint egyszer csak kitörnek a favellákból a tehetetlen, nyomorgó fegyveresek és szétlőnek mindent. Mások azt mondják, hogy ha Johannesburg túlélte a vb-t, vagyis inkább a vb Johannesburgot, akkor Riónak is menni fog. Őszintén reméljük.
-A törzsi közösségekben hogyan tör felszínre a „homo ludens”, a játékos ember természete?
S.T.A.: A film főszereplői, a Xingu folyó egyik mellékága mentén élő kayapo-xikrinek rengeteget játszanak. Ma már sokszor ugyanazt, mint mi. Dominóznak, fociznak, sakkoznak, igaz, sokszor számunkra megfejthetetlen szabályok alapján.
-Önök figyelemmel követik a labdarúgó-világbajnokságokat?
Cs.E.: Négy éve Dél-Afrikában a nyitómeccset Andris a stadionban nézte, én meg egy johannesburgi gettóban gengszterekkel, akik a vb idejére nemzeti büszkeségből leálltak a rablással. Nekünk a focinál érdekesebb, hogy mi mindent vált ki az emberekből.
-Kinek szurkolnak egy olyan vb-n, amelyen magyar csapat nem vesz részt?
S.T.A.: Annak kelet-közép-európaiként nagyon örültünk, hogy a horvátok harminc percen át elhitették a világgal, hogy van esélyük a brazilokkal szemben. A nyitómeccset Brazíliában néztük az esőerdőben, ahol az indián törzsfőnök egyébként a horvátoknak szurkolt, mert teljesen ki van akadva a brazilokra a földjükre épülő gát miatt.
-Az utazásaikhoz fizikai erőnlétre is szükségük van. Trenírozzák magukat?
Cs.E.: Mindenhová magammal viszem a jógamatracomat. Amazóniában a gyerekek kinevettek, aztán szépen lassan megtanulták a lefele néző kutyapózt.
S.T.A.: Én meg az öcsémet nézem, amint vízilabdázik. A családban ő a sportember: a Vasas oszlopos tagja, örökös magyar bajnok, de néhány nehezebb meccsen egy-két kilót én is leizzadok.
-A sport is, az utazás is lehet szenvedély. Mennyire narkotikum az önök számára?
Cs.E.: Ezt nehéz megmondani, mert hatodik éve szinte folyamatosan úton vagyunk. Évente három-négy hónapot töltünk itthon, ilyenkor nincsenek elvonási tüneteink.
S.T.A.: Vagy olyankor gyorsan útra kelünk. Az biztos, hogy az On The Spotot szenvedély nélkül nem lehetne csinálni. Egy különleges életforma, amelyben az utazás a hivatásunk.
M. Zs.
csütörtök, M1 20.20
On The Spot: Brazília – Vb-különkiadás 
Harsányi Levente Nyomtatás Email
Írta: Administrator   
2014.06.30.
Emlékezetes balatoni nyarak, felejthetetlen nyári slágerek – a révfülöpi stúdióból jelentkező Balatoni Nyár című magazinműsor egyik házigazdájával, Harsányi Leventével beszélgettünk.
Harsányi Levente
Harsányi Levente
-Három héten át lesz a Balatoni­ Nyár műsorvezetője. Lesz ideje meglátogatni a családját?
-Balatonfenyvesen van egy kis nyaralónk, ott lesz a feleségem a kisfiunkkal és pocakjában az októberre várt kisbabánkkal. Én ugyan a túlparton fogok dolgozni, de ahogy időm engedi, megyek hozzájuk. Szép nyár elé nézünk!
-Iskolásként alig vártuk, hogy a vakáció szó „v” betűje is felkerüljön a táblára. Emlékszik még erre?
-Régen volt, már csak nyomokban van meg az érzés, de most újraélhetem egy kicsit. Tizennégy éven keresztül minden reggel, télen, nyáron mennem kellett hajnalban a rádióba, tavaly óta viszont ennek vége, amit hihetetlenül élvezek. Újra felfedeztem az évszakokat is, alig várom a nyarat, végre sok időt tölthetünk Fenyvesen. A Balatoni Nyár pedig maga a főnyeremény! Úgy dolgozni, hogy közben karnyújtásnyira van a tó, s mindezt kiváló kollégákkal, szép hölgyekkel, finom reggelikkel – kell ennél több? Talán csak annyi, hogy süssön a nap!
-Első műsorvezető-partnere Osvárt Andrea lesz.
-Igen, mi indítjuk a műsorfolyamot, velünk lehet majd hangolódni a Balatoni Nyárra. Andit eddig csak a filmjeiből ismertem, örülök a közös munkának, és úgy tűnik, nemcsak most, hanem később, a szépségkirálynő-választáson is együtt dolgozunk. Az első beszélgetésünk kellemes benyomást tett rám, izgatottan várom a közös munkát: a szépség és a szörnyeteg találkozása lesz ez a kamerák előtt.
-Később Rátonyi Krisztinával lesz a műsor házigazdája. Ez a kettős már egy rutinosabb formáció.
-Valóban, Krisztával együtt készítettük nemrég A Dal backstage-interjúit. Felkészült, könnyen oldódó, nagyon humoros lány, jó és könnyű vele műsort vezetni, biztos vagyok benne, hogy most sem lesz ez másképp.
-Említene néhányat az emlékezetes balatoni élményei közül?
-Sok szép élményem van, de nem mindegyik publikus. Szerelmek, nagy sportolások, bulizások sokasága kevereg az emlékek közt. Emlékszem például, úgy tizennégy éves lehettem, mikor egy nemzetközi táborban pingpong-versenyen indultam. Nagyon tetszett akkor egy német lány, aki nem akart rólam tudomást venni. Ahogy a versenyben haladtam előre, kezdtem felkelteni az érdeklődését, meg is nyertem miatta a bajnokságot, ő volt a „tét”. Jutalomként pedig velem táncolt a búcsúbulin. Aztán a fenyvesi házunk szomszédságában volt egy kiadó ház, a tipikus „Zimmer frei” felirattal. Egy nénit bíztak meg a tulajdonosok a bérlőkkel való kapcsolattartással, aki egy árva szót sem beszélt németül. Gyerekként sokszor láttam, ahogy tagoltan, egyre lassabban és hangosabban magyarázza a mit sem értő német turistáknak, hogy hova akasszák a kulcsot – aztán én segítettem ki őket. Szerintem sokan őrzünk hasonló klasszikus, balatoni emlékeket. Olyanok ezek, mint régen a katonatörténetek: mindenki tartogatott ezekből néhányat a tarsolyában.
-Kisfia, Nándi szintén a Balaton szerelmese?
-Abszolút! Igazi balatoni gyerek, sokat mesél erről az oviban is. Ötéves, szinte mindent tudunk már együtt játszani, ami remek dolog, nagyon élvezem! Nyaranta csináltatok neki egy feliratos pólót, amelyre ráírjuk, hogy éppen  hány éves, meg valami vicces mondatot, abban jön-megy nagy büszkén a faluban.
-Kedveli a vízparti sportokat?
-Olyannyira, hogy szervezői vagyunk a FOB-nak, a Fenyvesi Olimpiai Játékoknak. Ez nagyon komoly dolog, várják a nyaralók és a helyiek is. Öt sportágban mérik össze az erejüket a csapatok. Nyár végén aztán díszes oklevelek, komoly díjátadó ceremónia várja a győzteseket.
-Melyik a kedvenc nyári slágere?
-Minden nyárhoz kötődik valami sláger. 1984-ben Révfülöpön, az Ibolya diszkó előtt például sokat vártam a barátaimra, akkor a Modern Talkingtól az Atlantis Is Calling volt a nagy sláger. Azóta is azt a régi nyarat idézi.
M. Zs.
hétköznap, M1 8.20;
szombat-vasárnap M1 6.50 Balatoni Nyár

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 19 - 27 / 310
Advertisement
© 2015 rtvreszletes.hu
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.